Darko Milenković, Danilo Radović i Vojislav Brajović (©Starsport, ©MN Press)
Darko Milenković, Danilo Radović i Vojislav Brajović (©Starsport, ©MN Press)

Nastavlja se Superliga Srbije: Voša za koplje ispred svih, Dinamo oslabljen povredama, večiti jure plej-of

Vreme čitanja: 5min | sub. 04.02.23. | 12:31

Novosađani doveli Mohameda Azija Aidija iz konkurentske Metaloplastike i hitaju ka 10. vezanoj kruni. Pančevci najveći rivali Lalama, ali bez Milana Golubovića u narednih bar mesec dana. Partizan doveo dvojicu novajlija, Zvezda ostala bez Ramzija Majduba

Arkus liga je ove sezone najjača u poslednjih desetak godina. Vojvodina se u hodu stabilizovala, finansijski ojačala i hita ka 10. vezanoj kruni. Tim Borisa Rojevića je prvi favorti za krunu pred nastavak rukometnog šampionata.

Voša ima bod više od Dinama, verovatno jedinog konkurenta za titlulu ove sezone. Početkom nove godine, agilna uprava Novosađana na čelu sa potpredsednikom Markom Vujinom i sportskim direktorom Darkom Jevtićem dovela je iz Metaloplastike po mnogima najboljeg igrača domaćeg šampionata, Tunišanina Mohameda Azija Aidija. Taj transfer je zaljuljao učmalo srpsko tržište i najavilo da će tek na leto Voša opasno da napadne pojačanja i pokuša da se domogne Lige Evrope. Naravno, pre toga mora da se osvoji titula, do koje se ove sezone stiže preko plej-ofa u maju.

Izabrane vesti

Voša je dovođenjem levog beka ojačala ekipu, ali i oslabila direktnog konkurenta za titulu. Novosađani su vratili u svoje jato i golmana Luku Arsenića koji stiže umesto još jedne loše akvizicije iz Tunisa Idrisa Drisija. Prošle godine, gol Lala, veoma slabo je čuveo Ahmed Bedui. Posle samo pet meseci klub je napustio i desni bek, Marin Buneta. Hrvatski internacionalac nije oduševio na Slanoj bari, pa je rastanak bio očekivan.

Da Vojvodina postaje ozbiljan klub i u evopskim okvirima pokazala je sa dve pobede u SEHA ligi protiv učesnika grupne faze Lige Evrope, Neksea i Eurofarm Pelistera i Bitolja. Očekuje se da odbrana sa povratnikom Miljanom Pušicom i kapitenom Miljanom Vukovljakom bude još bolja u drugom delu sezone, dok se u napadu tek očekuje eksplozija bekova, pre svega Barisa Puhovskog, Milana Milića, Gregora Ocvirka i novajlije Mohameda Aziza Aidija.

Dinamo je jedini u ovom šampionatu dobio Vošu, i najavio da ide na titulu. Tim Nenada Kraljevskog zaostaje samo bod za Novosađanima, a jedini poraz je doživljen na startu sezone u Šumicama od Crvene zvezde. Nenad Kraljevski ima spoj mladosti na bekovskim pozicijama i iskustva na ostalim mestima. Veliki hendikep je povreda metatarzalne kosti desnog beka, mediteranskog reprezentativca Srbije Milana Golubovića. Njemu je noga i dalje u gipsu, a sigurno će biti odsutan bar još mesec dana. Van stroja do kraja godine je i juniorski reprezentativac Nikola Stamenković.

20.00: (3,40) Istr (8,50) Tuluz (1,45)

Tokom zime redove Pančevaca pojačao je Nikola Jezdimirović, ali se očekuje do kraja meseca još neki novajlija u timu iz grada na Tamišu. Danilo Radović i Veljko Čabrilo na bekovskim pozicijama, krila Marko Perović, Stefan Sunajko i Miloš Kostadinović, odličan tandem golmana, Obrad Ivezić i Nemanja Marjanović, pivotmen Uroš Pavlović i defanzivni specijalista Duško Čelica, trebalo bi da budu okosnica Pančevaca. Cilj Dinama je da zadrži bar drugo mesto u ligaškom delu i da napadne Vošu u plej-ofu.

--------------------------

Sve utakmice domaćeg šampionata možete da gledate uživo na youtube.com kanalu Arkus lige.

--------------------------

Vojvodina i Dinamo igraće ovog meseca osminu finala EHF kupa, najslabijeg takmičenja na tlu Starog kontinenta. Pančevci imaju lakšeg rivala, češku Karvinu, dok će tim Borisa Rojevića da igra dvomeč sa norveškim Arendalom, a kao domaćin će biti oslabljen pred praznim tribinama na Klisi zbog kazne od strane EHF-a.

Metaloplastika je ostala bez Aziza, dovela je nekada veliku nadu srpskog rukometa Milana Jovanovića, koga nije bilo na terenu četiri godine. Levi bek nije igrao protiv Crvene zvezde pre tri dana u Kupu Srbije. Videćemo koliko će trener Vladan Matić moći da se osloni na nekadašnjeg rukometaša Vojvodine i francuskog Tuluza. Iz Vrbasa je stigao kadetski repezentativac Milija Papović.

Vojislav Brajović i verovatno najbolji tandem krila u ligi, Marko Srdanović – Mateja Dodić, uz iskusnog golmana Darka Arsića i crnogorskog reprezentativca Božidara Simića, trebalo bi da budu snaga Šapčana. Aziza će pokušati da zameni na poziciji levog beka Milan Dakić. Pivotmen Marko Jevtić odlazi na leto u redove španske Bidasoe iz Iruna.

Partizan je ove zime doveo Miloša Čekića iz Bugojna i iskusnog Nemanju Milovanovića iz Dubočice koji bi trebalo da pojačaju tim Darija Krželja koji je imao problema u prvom delu sezonu sa „tankom“ klupom. Bekovi Stefan Petrić, Nikola Zečević i Uroš Kojadinović, uz najboljeg golmana lige, Andreja Trnavca, i dalje će nositi crno-bele. Cilj je plasman u plej-of i izlazak u Evropu. Imaće klub iz Humske u nastavku sezone i obaveze u SEHA ligi.

Crvena zvezda je tokom zime ostala bez desnog krila, Tunišanina Ramzija Majduba koji se vratio u otadžbinu. Trener Ratko Đurković može da računa u drugom delu šampionata na oporavljene Viktora Matičića i Izraelca Rotema Segala. Crveno-beli traže šansu za plej-of, a konkurenti za "kotu 4" su Partizan i kragujevački Radnički. Oba direktna rivala dolaze u Šumice u drugom delu prvenstva.

Žikica Milosavljević sa starim snagama pokušaće Radnički iz Kragujevca da uvede u plej-of i novi izlazak u Evropu.

Ključa i na dnu. Čak četiri tima se sele u niži rang. Tokom zime se pojačao Rudar iz Kostolca koji je iz Crvene zvezde doveo dvojicu, povratnika Petra Panića i Miloša Blagojevića. Dubočicu je preuzeo selektor bronzanih juniora Srbije Đorđa Teodorovića koji je u prvom delu sezone predvodio žensku ekipu Naise. Vladica Stojanović je letos doživeo tešku povredu, verovatno je završio igračku karijeru, ali sada će na klupi Jugovića da pokuša tim iz Kaća ostavi u ligi.

Zanimljivo je da prelazni rok u Srbiji traje do 28. februara, pa se očekuju da se timovi dodatno pojačaju. Pre svega Dinamo iz Pančeva.

-------------

Mozzart Bet Superliga se konačno vratila, a zajedno sa njom i Prognozzer! Takmičenje u pogađanju tačnih rezultata ponovo je na snazi posle tromesečne pauze u nešto drugačijem ruhu. Opširnije OVDE.

-------------

SUPERLIGA SRBIJE ZA RUKOMETAŠE – 14. KOLO

Subota

18.00: Kikinda – Topličanin

18.00: Proleter – Vojvodina

18.30: Metaloplastik – Rudar Kostolac

19.00: Dinamo Pančevo – Crvena zvezda

Nedelja

17.00: Obilić – Dubočica

Ponedeljak

19.00: Radnički Kragujevac – Partizan

Utorak

19.00: Jugović - Šamot



tagovi

RK VojvodinaRK Dinamo PančevoMetaloplastikaRK PartizanRK Crvena zvezdaARKUS ligaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara